Când o mamă spune că se confruntă cu o durere, motivele sunt multiple și ele trebuiesc adresate de specialiști care să susțină alăptarea.
☝️Restricțiile orale care nu sunt legate doar de #frenul lingual sau cel labial, #vasospasmul, #candidoza, #tensiuni musculare, #torticolis, modul în care mama ține copilul sau poziționarea și atașarea defectuoasă când bebelușul suge, toate sunt probleme care trebuiesc rezolvate, intervenția specialistului pe fiecare arie devenind vitală pentru continuarea cu succes a alăptării.
Consultantul în alăptare, medicul de familie, ginecologul, pediatrul, stomatologul, fizioterapeutul, osteopatul, terapeutul Bowen, terapeutul Craniosacrala, psihologul, psihiatrul, ar reprezenta o "rețea echipă" care 𝘀𝗮 𝗳𝘂𝗻𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻𝗲𝘇𝗲 𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝗿, 𝗮𝗹𝗶𝗻𝗶𝗮𝘁𝗶 𝗶𝗻 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲 𝘀𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀.
Evident, #familia și #prietenii joacă un rol cu o influență covârșitoare!
🏵️Când mama ajunge la consultantul în alăptare, sunt multe șanse ca o asemenea "rețea" să poată fi "accesată" iar mama și bebelușul să fie îndrumați și ajutați să rezolve ceea ce provoacă disconfort sau durere.
☝️Având probleme în alăptare și apelând în altă parte decât la un specialist în lactație, de obicei drumul se blochează pe undeva. Mama și copilul rămân fără prea multe explicații în ecoul propozițiilor de genul "𝘦 𝘰𝘬 𝘴𝘪 𝘢𝘴𝘢, 𝘯𝘶 𝘢𝘳𝘦 𝘯𝘪𝘮𝘪𝘤...𝘢𝘶 𝘤𝘳𝘦𝘴𝘤𝘶𝘵 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘪𝘪 𝘴𝘪 𝘤𝘶 𝘭𝘢𝘱𝘵𝘦 𝘱𝘳𝘢𝘧."
☀️
Cartea "Dalai-Mama- ghidul proaspetei mame" este un început bun. Afli atât tehnici pentru a reuși să alăptezi, cât și informații despre partea emoțională a lucrurilor. #Atasarea la sân, poziții de alăptare, ce ai voie sa mănânci când alăptezi și o parte de jurnal care să te ghideze către tine sunt doar câteva din cele care îți trebuie după ce naști.
Comments