top of page

E NECESARĂ MESERIA DE DOULA POSTPARTUM?

Frământările mele în gânduri mai au ecou câteodată și în scris. Așa că întâi am scris puțin, ca mai apoi să las aici mai mult decât aveți voi timp sa citiți.


Și totuși...pentru cine are:

E NECESARĂ MESERIA DE DOULA POSTPARTUM? Voi ce credeți?


Multe mame au avut un început dificil, pentru că nu au știut că pot primi ajutor specializat.

DOULA POSTPARTUM este o persoană de care fiecare femeie trebuie să se bucure după ce naște, pentru ca toate experiențele să se adune...mai lin și fără să umbrească bucuriile.


Poate singurătatea din timpul zilei sau sentimentul de “nu mă descurc” apasă și te întrebi dacă vei ieși teafără din toate astea. Sau poate esti copleșită cu totul și simți că noua postură te-a “răpit” și riști să nu te mai aducă vreodată înapoi!

Linişte se face doar când bebelușul doarme și devii obsedată de orice zgomot cât de mic, pentru că altfel...opţiunile îți sunt limitate pentru a avea puțină tihnă.


Dar...


Negura se mai descâlcește atunci când stai de vorba cu cineva. Cineva care știe prin ce treci, care înțelege, ascultă, nu judecă și nu sfătuiește dacă nu e întrebată.


Și dacă acest “CINEVA” este instruită EXACT pentru asta, te poate ajuta cu alăptarea, cu înțelegerea primelor zile de după naștere, cu adaptarea la noua viață, sau chiar ordine în casă, gătit și cumpărături...se pune din nou întrebarea:

E NECESARĂ MESERIA DE DOULA POSTPARTUM? Voi ce credeți?


Nu, nu sunt rețete, însă știu că toate cele de mai sus compun un SUPORT adevărat, care pe lângă ajutorul concret, descâlcește mintea, oferind SURSEI DE VIAȚĂ încredere și liniște. Exact ceea ce o proaspăta mamă nu are și visează cel mai mult.Îndrăzniți. Cele care aveți nevoie de ajutor in începuturile mămiciei sau cele care vă vedeți în postura de a OFERI ajutorul...Îndrăzniți.


Pentru prima categorie, aveți încredere, cereți ajutor. Chiar dacă e ceva nou, încercați colaborarea cu o Doula Postpartum și veți vedea ce înseamnă asta, ca mai apoi sa imi spuneți cum a fost. Pentru cealaltă categorie, sunt cursuri (la Cluj - cu Nora Niculescu, care vă conduce foarte frumos pe acest drum).


Pentru că... Cu cât mai multe, cu atât mai bune. Nu, nu am greșit când am spus “bune”.

8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Compoziția laptelui matern

Laptele matern este esenţial pentru creșterea și dezvoltarea optimă a bebeluşului, protejându-l de boli, de diverşi agenţi patogeni ori de complicaţii grave precum septicemia cu debut tardiv, conform

Să circule și Binele.

“Da, mai sunt si oameni buni. Chiar am ramas impresionata. Nu parea genul. Era imbracat obisnuit (sa nu spunem “saracacios”) si destul de abatut, nu mi-a transmis prea multa incredere. " Fata ii rad

Comments


bottom of page