top of page

Compresiile pe sân în alăptare


❗Când îi vedeți că adorm la sân, nu vă imaginați că sunt obosiți de fiecare dată.


De multe ori este vorba despre o manevră inteligentă a creierului care, dacă vede că efortul depus nu aduce aduce beneficiile în ritm optim, preferă să trimită somnul, ca să conserve energia. Creierului îi place eficiența. ✋Așa că... intră în scenă...#COMPRESIILE. Aceste manevre, înseamnă mingea în teren la mame. Nu stați și vă uitați la el cum doarme la sân, mai ales dacă sânul este încă plin cu lapte.

Când copilul se oprește din supt, mama trebuie să preia "activitatea" prin aceste compresii, provocându-l să reia suptul. 👇Bebelușul din video este născut prin cezariană la rece, la 38 de săptămâni, cu 2500g și are câteva zile.


Acești copilași au nevoie de răbdare, dar mai ales de "antrenamente" dese la sân, pentru a-si întări suctiunea și pentru a fi #eficienți când extrag laptele. Compresiile pe sân vin să ajute copilul, să îi înlesnească procesul de hrănire, să îl motiveze să rămână la sân, prin picătura de lapte care apare în vârful mamelonului (deci în gura copilului) când mama strânge sânul.


Din păcate când un copil se naște sub 3000 g, în majoritatea maternităților din România, mamelor li se recomandă (spre impunere) să hrănească bebelușul cu biberonul, ba chiar cu formulă de prematuri.


Gestionarea corectă însă, presupune hrăniri la intervale dese, aplicând compresii pe sân.


Nu subestimați aceste compresii, dar mai ales fermitatea cu care trebuie sa gestionați momentele in care se fac.

E nevoie de ambele mâini ale mamei, care să se coordoneze ca bebelușul, în timp ce primește picătura de lapte adusă de compresie, să fie "împins" spre sân, ca un reminder că la sân asta se face.


E nevoie de o mamă sigură și convinsă că ceea ce face este bine, însă această siguranță o capeți după ce citești mai multe despre bebeluși și venirea lor pe lume, informații din surse verificate.

39 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Compoziția laptelui matern

Laptele matern este esenţial pentru creșterea și dezvoltarea optimă a bebeluşului, protejându-l de boli, de diverşi agenţi patogeni ori de complicaţii grave precum septicemia cu debut tardiv, conform

Să circule și Binele.

“Da, mai sunt si oameni buni. Chiar am ramas impresionata. Nu parea genul. Era imbracat obisnuit (sa nu spunem “saracacios”) si destul de abatut, nu mi-a transmis prea multa incredere. " Fata ii rad

bottom of page