top of page

Cu sare sau fără?

Deși am mai scris despre asta, reiau subiectul, pentru că primesc multe întrebări despre...

#SAREA LA BEBELUȘII DIVERSIFICAȚI


DA sau BA până la 2 ani?!

Comentariile sunt diverse și se fac tabere: ba că este greșit fara sare la bebeluși, că avem nevoie de sare, ba că e moarte curată...

Sunt extreme, dacă e să îmi dau și eu cu părerea.


Așa e, sarea este importantă în organism, asta este clar.

Cred că, problemele apar atunci când nu este un raport optim între #potasiu și #sodiu, pentru că se pierde din vedere echilibrul.


Prea mult sodiu este rău. Prea puțin este de asemenea rău.

Și este mai periculos să nu consumi cantitatea suficientă de potasiu, decât faptul ca folosești prea mult sodiu.


Ce contează în toată povestea asta? RAPORTUL, MODERAȚIA.


Noi luăm cantități importante de sodiu si potasiu în mod NATURAL din alimente.

Ceea ce recomandă OMS, face referire la sarea ADĂUGATĂ.


👌Cantitatea maximă de sare permisă la bebelusii sub 15 luni, este de MAXIM 1 g pe zi.

🤏Acest gram există deja atât în laptele matern, cât şi în laptele praf, de aceea nu este necesar să se adauge sarea în alimentație.


Cartofii, bananele, avocado, legumele cu frunze verzi, nucile, caisele, somonul si ciupercile sunt bogate in potasiu, de exemplu.


(Si ca o extremă, -pentru că nu?! există și de astea- medicii pediatri atrag atenția chiar că unele mărci de apă plată, conțin cantități prea mari de sodiu, care pot crea dezechilibre bebelușilor hrăniți cu formulă. Cantitatea optimă este de sub 20g/l.)


Deci, ca și concluzie, e nevoie de sare în organism, dar atât timp cât bebelușii diversificați își iau cantitățile necesare din alimente în mod natural, înclin către OMS, care a “decretat” după multe studii aceasta indicație.


Chiar și mai tarziu, la sare adăugată, pe măsură ce cresc, e bine să se păstreze moderația, dar mai ales raportul optim între sodiu si potasiu.


So...din nou: echilibrul este cheia.

Cheers everyone 💚

______________________________________________

👉Dacă ai întrebări despre această etapă, nu știi cu ce alimente să începi, ți-e frică din diverse motive și vrei informații corecte, actualizate și în conformitate cu recomandări de la OMS, programează o #consultație #online aici în pagină. Vei trece mai ușor peste 😉

*************************************************

13 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Compoziția laptelui matern

Laptele matern este esenţial pentru creșterea și dezvoltarea optimă a bebeluşului, protejându-l de boli, de diverşi agenţi patogeni ori de complicaţii grave precum septicemia cu debut tardiv, conform

Să circule și Binele.

“Da, mai sunt si oameni buni. Chiar am ramas impresionata. Nu parea genul. Era imbracat obisnuit (sa nu spunem “saracacios”) si destul de abatut, nu mi-a transmis prea multa incredere. " Fata ii rad

bottom of page