top of page

Icterul fiziologic

#Icterulfiziologic apare la majoritatea nou-născuţilor, în general în primele zile de la naştere, producându-se atunci când #bilirubina se formează mai repede decât poate să o proceseze ficatul. Culoarea pielii se schimbă din roșiatică spre galben și provocarea cea mai mare devine somnul profund al copilului, care nu se trezește întotdeauna să mănânce.

❓Ce sa faci dacă are icter? Chiar dacă doarme, copilul poate fi alăptat. Îl dezbraci de haine, pentru a avea contact cu pielea ta și îl poziționezi la sân, provocându-l să deschidă gura. Odată ce reușești asta, compresiile joacă un rol foarte important. (Privește video de mai jos.👇)

❗Este bine să știi că: ✓alăptarea încă din primele ore de viață ajută la eliminarea bilirubinei în exces. ✓colostrul funcționează ca un laxativ natural care grăbește eliminarea bilirubinei prin scaun. Nu te lăsa intimidată în cazul în care ești sfătuită să ții copilul în pătuțul lui ca să fie ,,în siguranță” sau ca tu ,,să te odihnești”. Aveți nevoie unul de altul pentru adaptare, conectare și reglarea lactației cât mai repede. Bea atâta apă cât simți tu că ai nevoie. Nu faci ,,furia laptelui” din cauza faptului că te hidratezi. ,,Furia laptelui” se instalează acolo unde bebelușul nu a avut contact rapid cu sânul, deci nu a stimulat corpul mamei să producă, cu acuratețe, cantitatea de lapte în baza nevoii. Cu cât pui mai repede și mai des bebelușul la sân în mod CORECT, cu atât probabilitatea să faci ,,furia laptelui” este mai mică, iar incidența icterului fiziologic este, de asemenea, minimalizată.

9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Compoziția laptelui matern

Laptele matern este esenţial pentru creșterea și dezvoltarea optimă a bebeluşului, protejându-l de boli, de diverşi agenţi patogeni ori...

Să circule și Binele.

“Da, mai sunt si oameni buni. Chiar am ramas impresionata. Nu parea genul. Era imbracat obisnuit (sa nu spunem “saracacios”) si destul...

Comments


bottom of page