Tradyceee
articol preluat din National Childbirth Trust spune că laptele matern nu trebuie "vândut" însă există deja voci care încurajează comercializarea laptelui matern uman.
Robin Gibb și Megan Golub au cumpărat lapte matern de la NeoKare după ce Megan s-a străduit să-și alăpteze al treilea fiu. Mama a trei copii, Megan Golub, a spus că ea și partenerul ei s-au adresat NeoKare după ce s-a străduit să-și alăpteze al treilea fiu Oliver. După ce a încercat formula, „ceea ce a fost și mai rău”, partenerul ei Robin Gibb a încercat să găsească lapte matern din altă parte. El a încercat băncile de lapte non-profit, dar a spus că accesul nu este garantat „dacă nu ai avut un copil prematur sau dacă nu au fost bolnavi în final”. Firma susține că este singura firmă din Europa care vinde 100% produse din lapte matern și a spus că a ajutat bebelușii prematuri și mamele cu probleme de alăptare. Ofițerul de marketing Jessica Preston a apărat costul a ceea ce vinde compania, cu șase sticle de 50 ml la un preț total de 45 lire sterline. Ea a spus că compania a investit milioane de lire sterline în site-ul său Redditch. "Există, de asemenea, un cost ridicat implicat în toată prelucrarea laptelui în asigurarea siguranței laptelui", a spus ea. Cu toate acestea, Sarah McMullen, de la NCT, a declarat că este îngrijorată de riscurile bancare comerciale cu lapte și de lipsa reglementărilor și vrea să schimbe orientările Institutului Național de Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE). "Orientările NICE nu au fost actualizate suficient de recent pentru a reflecta schimbarea peisajului și creșterea comerțului cu lapte uman", a spus ea. Claudia Campbell se numără printre mamele care congelează laptele în exces și îl donează către NeoKare. Ea a spus că a fost rambursată de firmă pentru costul echipamentelor și energiei necesare pentru sterilizarea acestuia și a adăugat: "Nu câștig mulți bani sau ceva de genul acesta. Este un sentiment minunat doar să știu că ajut pe cineva acolo." O altă organizație caritabilă, Asociația Regatului Unit al Băncii Milk, dorește, de asemenea, o nouă reglementare de la guvern. NeoKare a spus că mamele care se oferă voluntare pentru a-și dona laptele către firmă se pot opri în orice moment. Articolul original aici: https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-hereford-worcester-58343016.amp ________________________
Criteriile pentru primirea laptelui donator variază foarte mult în funcție de locul în care se află mama și de cum sunt stocurile. În unele maternității din alte țări, bebelușilor prematuri li se acordă prioritate iar laptele donator ar trebui să fie prima opțiune pentru orice copil născut mai devreme de 33w . Băncile de lapte matern reprezintă soluții excelente pentru mamele cu boli care din păcate se confruntă cu situații grele care împiedică alăptarea. În România însă, este o variantă limitată de mentalitate, de lipsa de legislație adecvată sau de capacitatea și necesarul de instrumentar de procesare. Tu ai apela la o bancă de lapte matern?
Comentarios