top of page

Suptul din biberon

#biberonul, tranziția către sân devine de cele mai multe ori dificilă.

❓De ce?

Pentru că se instalează #confuzia sân-tetină, creierașul copilului având deja un "cod" deformat al suptului. Memoria ultimului supt al copilului generează această confuzie, deoarece: ❌ În suptul din biberon, musculatura gurii este angajată în partea din față, spre buze ("suge ca din pai", apar gropițe în obraz) și asta face că mamelonul să fie presat în cerul gurii, pe structura osoasă, unde va fi fisurat și va produce usturimi mamei, ulterior ragade. Ineficiența golirii sânilor duce apoi și la alte complicații: canale blocate, poate chiar abces sau mastită. ✅ Suptul la sân angajează și implică musculatura din spate, înspre mandibulă, iar lucrul acesta pune bazele masticației și mai apoi a articulației cuvintelor. ❌ La biberon limba se mișcă față-spate, ca un piston, și asta provoacă ragade. ✅ Când este atașat profund la sân, suptul eficient presupune ca limba să se miște în val (mișcare peristaltică, comună tuturor mamiferelor). _______________________________________________ Ce trebuie să faci dacă vrei să îl readuci la sân? 👉🏻În primul rând apelează la un #consultant în lactație. ✓ Firul de gavaj este o tehnica excelentă, SNS-ul la fel. ☝️În imaginea de mai jos însă, nu e nici una nici alta. Este un biberon. Ceea ce probabil nu vezi, este #poziția biberonului care face diferența.

Sticluța este ținută paralel cu podeaua, având grijă ca vârful tetinei să fie mereu plină cu lapte. Bebelușul este provocat astfel să sugă și nu doar să gestioneze picăturile care se varsă în guriță.

✓ Practic învață că dacă trage, primește. Tehnica se numește "𝙥𝙖𝙘𝙚-𝙛𝙚𝙚𝙙𝙞𝙣𝙜" și se folosește în anumite situații. Dacă pentru o vreme copilul tău a supt doar din tetină și ai vrea să îl alăptezi, să știi că #sepoate.

(Mai ales dacă este micuț, până în 4 luni, deși este posibil și la ceilalți.)

Există metode și tehnici alternative de hrănire și, ca în orice...#consecvența rămâne cheia.




12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Compoziția laptelui matern

Laptele matern este esenţial pentru creșterea și dezvoltarea optimă a bebeluşului, protejându-l de boli, de diverşi agenţi patogeni ori de complicaţii grave precum septicemia cu debut tardiv, conform

Să circule și Binele.

“Da, mai sunt si oameni buni. Chiar am ramas impresionata. Nu parea genul. Era imbracat obisnuit (sa nu spunem “saracacios”) si destul de abatut, nu mi-a transmis prea multa incredere. " Fata ii rad

bottom of page