top of page

Candida în alăptare




Candida- este o infecție provocată de o ciupercă numită Candida Albicans, care se înmulțește pe fondul unui sistem imunitar slăbit, când bacteriile bune din organism sunt consumate, cel mai des în urma unui tratament cu antibiotice.





Cum se manifestă candida la mamă?


✓ La mamă se manifestă prin dureri arzătoare în sân, aspect lucios al zonei areolei, senzație de mâncărime, apariția unor bășicuțe sau puncte albe la nivelul mamelonului sau culoare intensificată.



Cum se manifestă candida la bebeluș?


✓ Cel mai des bebelușul poate prezenta la nivelul ambelor gingii, a cerului gurii sau pe interiorul obrajilor, depozite albe, cremoase, asemănătoare laptelui și poate avea gaze excesive sau iritație de scutec.

În plus, apare disconfortul la supt pentru ambii.




Bine de știut


- Programează o vizită la medic pentru a primi tratament.


- Atât mama cât și copilul trebuiesc tratați simultan.


- Poți alăpta în continuare; nu este nevoie să întrerupi sau să rărești alăptarea (pentru că nu îți dorești canale blocate sau scăderea lactației).


- Uneori o tratare locală cu unguent antimicotic poate fi suficientă, înainte să se ajungă la administrarea unui tratament pe cale orală.

Caută informații despre APNO, crema Dr. Jack Newman.


Nu ezita să cauți un consultant în alăptare IBCLC, care te va ajuta cu indicații precise și te ba susține în menținerea lactației.

Pe mine mă găsești la 0765443470 sau pe pagina mea de Facebook.






20 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Compoziția laptelui matern

Laptele matern este esenţial pentru creșterea și dezvoltarea optimă a bebeluşului, protejându-l de boli, de diverşi agenţi patogeni ori de complicaţii grave precum septicemia cu debut tardiv, conform

Să circule și Binele.

“Da, mai sunt si oameni buni. Chiar am ramas impresionata. Nu parea genul. Era imbracat obisnuit (sa nu spunem “saracacios”) si destul de abatut, nu mi-a transmis prea multa incredere. " Fata ii rad

bottom of page